Werkwijze - Teresa Takes - Beeldend kunstenaar

Title
Ga naar de inhoud
Na diverse baantjes en opleidingen die steeds niet voldeden aan mijn verwachtingen was het voor mij “thuiskomen” bij de opleiding aan de Kunstacademie Vredeman de Vries te Leeuwarden. Tekenen en schilderen deed ik al vanaf mijn 7e jaar. Ik koos deze uiteindelijk als mijn hoofdvakken / richting Monumentaal. Deze opleiding was een basis voor mijn verdere ontwikkeling in de kunst. In 2015 heb ik de masterclass bij Doet Boersma gevolgd. In de afgelopen 35 jaar heb ik vele thema’s doorwerkt, zoals boten, vogels, landschap, stillevens, waterlelies en ballet. De laatste 10-15 jaar richt ik mij steeds meer op twee specifieke onderwerpen nl. model en portret.

 
Al zo’n 20 jaar beoefen ik de collagetechniek: scheursels van krantenfoto’s, karton en eigen bewerkt papier voeg ik in mijn schilderijen. Deze elementen kies ik op kleur, structuur en tekening, die dan in de juiste balans de collage vormen. Ook bewerk ik schilderijen soms met schuurpapier en/of paletmes. Dit geeft mij nieuwe mogelijkheden om verder door te werken.

Ondanks mijn opleiding voel ik mij autodidact: steeds opnieuw beginnen, het zoeken naar de vormen, werken naar eigen inzicht en gevoel. Dat wat zich heeft ontwikkeld door de jaren heen.
 
Ik heb door de jaren heen op verschillende plekken en in galeries geëxposeerd. In de jaren 2004 t/m 2017 heb ik samen met mijn man jaarlijks een expositie georganiseerd in onze voormalige pastorie en tuin. Naast mijn schilderwerken boden we andere kunstenaars gelegenheid hun kunstwerken onder de aandacht te brengen.

Nadat we gestopt zijn met onze exposities is er ook weer ruimte ontstaan om iets nieuws te beginnen.
Terug naar de inhoud